FÅ HODET MED DEG – GÅ NED I VEKT!

Dag 2: Hvordan visualisere veien frem til målet og bli bevisst på egne tanker

I dagens episode snakker Hege om hvordan du kan, gjennom kognitiv trening, oppnå målene sine ved å «spionere» litt på egne tanker og handlinger.

Hege prater i dag om hvordan vi bruker denne formen for trening for å gjøre våre medlemmer RÅ på gjennomføring.

Her er 3 ting å ta med seg fra dagens video

Utfordringen vil komme

I kognitiv trening så fokuserer vi mye på å forutse utfordringer vi med stor sannsynlighet kan si eller anta vil komme. For eksempel tar man gjerne med en paraply ut dersom du har lest at det skal begynne å regne. Det er ikke sikkert det kommer til å regne, men du er forberedt hvis det gjør det og vet hva du skal gjøre for ikke å bli klissvåt.

Unngå å sprekke

Mange sprekker ved at man responderer på de tankene som kommer sigende når ting ikke går helt som vi ønsker. Hemmeligheten til varig livsstilsenring er å lage seg klare responsmønster og strategier for hvordan man skal håndtere disse og lignende utfordringer man til stadighet møter på, uten å respondere med destruktive handlinger.

Det jeg vil

Hva vil du egentlig? Vil du ha en kortvarig nytelse som tar timer, dager eller kanskje til og med uker å rette opp? Eller ønsker du en klar taktikk for hvordan du skal klare å håndtere dette? Det handler ikke om å fortrenge disse tankene og fristelsene, det handler om å ha en indre stemme som sier «Nei, dette er ikke det jeg vil. Jeg vil nå målet mitt, så dette står jeg over».

Til dag 3 ønsker vi å gi deg en utfordring!

Hva skal til

Det handler om å visualisere og det handler om å planlegge godt. Er man forberedt og mentalt innstillt på at man skal håndtere negative tanker, har man også større sjanse til å lykkes.

Oppgaven til i morgen blir derfor å skrive ned hva du mener skal til for at du skal lykkes, hva må på plass?

Skriv ned noen ord om dette til i morgen 

Lykke til!